Ασθένειες

Σακχαρώδης διαβήτης, υπερχολιστερολαιμία, υπέρταση, νεφροπάθεια, ηπατοπάθειες, όλα τα κλινικά περιστατικά απαιτούν και τη δική τους διαφορετική αντιμετώπιση. Η βασική κατάρτιση ενός κλινικού Διαιτολόγου, αφορά κυρίως στην διαχείρηση της διατροφής ανθρώπων με προβλήματα υγείας. Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε ασθενής να γνωρίζει τι πρέπει να τρώει και τι να αποφεύγει, σε τι ποσότητες και με τι συχνότητα. Πολλές φορές οι ασθενείς φέρουν εσφαλμένη αντίληψη για το τι μπορούν να τρώνε και τι όχι με αποτέλεσμα άλλες φορές να στερούνται.

Τα προγράμματα είναι απολύτως ατομικά και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται σωματομετρήσεις (σωματικό λίπος, υγρά σώματος, μυική μάζα) και μετρήσεις μεταβολισμού. Η παρακολούθηση σε προγράμματα που στοχεύουν σε απώλεια βάρους είναι εβδομαδιαία, καθώς σημαντική παράμετρος στην βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός προγράμματος είναι η διαρκής συνεργασία ανανέωση της διατροφής παράλληλα με τον έλεγχο.