ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ LIGHT

No tags 0

Υλικά:
2 μεγάλες μελιτζάνες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη τομάτα ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο
60 ml (4 κουταλιές σούπας) ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
30 ml μπαλσάμικο
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/8 συνταγής):
Μερίδα: 1/8 συνταγής
Θερμίδες: 78 kcal
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Υδατάνθρακες: 2,3 γρ.
Λίπος: 7,5 γρ.

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε με το πιρούνι εδώ και εκεί και τυλίγουμε την κάθε μελιτζάνα σε αλουμινόχαρτο.
Τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο .
Αφού κρυώσουν καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι και ξύδι και ανακατεύουμε καλά.