ΜΥΔΟΠIΛΑΦΟ ΜΕ AΝΗΘΟ

No tags 0

Μερίδες συνταγής: 4

Υλικά:
250 γρ μύδια κατυψυγμένα (χωρίς το όστρακο)
100 γρ καλαμπόκι κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
100 ml λευκό κρασί
100 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές
70 ml κρεμα γάλακτος light
2 κούπες ρύζι άγριο ελαφρώς βρασμένο
2 κουταλάκια γλυκού τσίλι
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής):
Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 328 kcal
Πρωτεΐνη: 14,8 γρ.
Υδατάνθρακες: 52 γρ.
Λίπος: 12,3 γρ.

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μύδια καλά και τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφριά και προσθέτουμε τα μύδια συνεχίζοντας το σωτάρισμα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά  εκτός από την κρέμα γάλακτος, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 7-8 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Μετά προσθέτουμε ένα ποτήρι (250-300 ml) νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μη σωθεί το νερό μέχρι να βράσει καλά το ρύζι και τα μύδια, ενώ 5 λεπτά πριν ολολκληρωθεί αυτή η διαδικασία προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος light.