ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:
  • 400 γρ. Μοσχάρι φιλέτο άπαχο κομμένο σε κομμάτια 3 εκατοστών
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 ml κονιάκ
  • ½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 φύλλα φασκόμηλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 κάστανα
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Χαράζουμε και βράζουμε τα κάστανα για 30 λεπτά και στη συνέχεια τα ψήνουμε για ακόμα λίγα λεπτά σε ψηστιέρα, στα κάρβουνα ή στο φούρνο. Τα καθαρίζουμε προσπαθώντας να κρατήσουμε μεγάλα κομμάτια χωρίς να θρυμματιστούν.
  2. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ή τηγάνι με καπάκι αφήνουμε μία κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει. Στεγνώνουμε καλά τα κομμάτια μοσχαριού, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σωτάρουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Αφαιρούμε τα κομμάτια μοσχαριού και στο ίδιο σκεύος σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης με μία κ.σ. ελαιόλαδο.
  4. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το μοσχάρι και τα καρότα. Μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και με κλειστό καπάκι σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά (ή μέχρι το μοσχάρι και τα καρότα να γίνουν πολύ μαλακά).
  5. Προσθέτουμε τα κάστανα και το φασκόμηλο και αφήνουμε για 3 λεπτά. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε το ραγού σε πύλινο σκεύος.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 294 kcal

Υδατάνθρακες: 21 γρ.

Πρωτεΐνη: 32.5 γρ.

Λιπαρά: 7.8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.

Καλή όρεξη!!

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου