ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ, ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΡΟΥΤΟΝ

Μερίδες Συνταγής: 2

Υλικά:
  • 4 κούπες ρόκα
  • 4 κ.σ. σπόρια ροδιού
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • κόρα από 2 φέτες ψωμί τοστ σικάλεως
  • 5 γρ. μαργαρίνη
  • 40 γρ. προσούτο
  • 2½ κ.σ. σούπας μαρμελάδα raspberry
  • 1½ κ.σ. λευκό ξύδι
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε καλά τη ρόκα, τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να στεγνώσει.
  2. Κόβουμε την κόρα από το ψωμί σε κυβικά κομματάκια. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη. Μόλις αυτή λιώσει προσθέτουμε τα κυβάκια ψωμιού και σε μέτρια προς υψηλή φωτιά σωτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Με ένα ραβδομίξερ χειρός ή με απλά με κουτάλι ανακατεύουμε καλά τη μαρμελάδα με το ξύδι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Σε ένα πιάτο ή μπολ βάζουμε τη ρόκα, το κουκουνάρι, το ρόδι, το κρουτόν, το προσούτο, αλάτι, πιπέρι και τελειώνουμε το πιάτο με την προσθήκη της vinaigrette raspberry.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 248 kcal

Υδατάνθρακες: 32 γρ.

Πρωτεΐνη: 8 γρ.

Λιπαρά: 10 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4 γρ.

Καλή όρεξη!!

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου