ΣΟΥΠΑ ΚΑΣΤΑΝΟ ΑΧΛΑΔΙ

Μερίδες Συνταγής: 6

Υλικά:
  • 400 γρ. βρασμένα καθαρισμένα κάστανα
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
  • 2 πράσα
  • 3 κλωναράκια σέλερι
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 3 μικρά ώριμα αχλάδια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1.5 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα πράσα, το σέλερι και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν
  2. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνο ή wok ζεστένουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σωτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα, τα αχλάδια ψιλοκομμένα με τη φλούδα και τα κλωναράκια θυμαριού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών.
  4. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε, μισοσκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να μαλακώσουν πολύ όλα τα υλικά.
  5. Αφαιρούμε το θυμάρι και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε μέχρι η σούπα να ομογενοποιηθεί.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 224 kcal

Υδατάνθρακες: 36.2 γρ.

Πρωτεΐνη: 2.2 γρ.

Λιπαρά: 7.4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.

Καλή όρεξη!!

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,

Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου