NOODLES ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:

  • 250 γρ. noodles αυγού ή ρυζιού
  • 200 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • ½ κούπα καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 1 κίτρινη (ή κόκκινη ή πορτοκαλί) πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 20 γρ. κάσιους
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • ¼ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 200 ml γάλα καρύδας
  • φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή wok ρίχνουμε το σησαμέλαιο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το καλαμπόκι, την πιπεριά, τη σκόνη κάρυ, τον κουρκουμά και το τζίντζερ.
  2. Σωτάρουμε για λίγα λεπτά σε ψηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι τα συστατικά να πιούνε τα υγρά τους. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε τη μία κουταλιά σάλτσα σόγιας. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί η σάλτσα σόγιας.
  3. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε για άλλα 7-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ώστε να μαλακώσουν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και μόλις το νερό βράσει προσθέτουμε τα noodles και τα αφήνουμε για 4-6 λεπτά να μαλακώσουν σε σβηστό μάτι.
  5. Σουρώνουμε τα noodles και τα ρίχνουμε σταδιακά στο wok σε σβηστό μάτι ανακατεύοντας με τα υπόλοιπα υλικά. Σιγά σιγά προσθέτουμε και την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας αναμιγνύοντας καλά τα noodles με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σουσάμι και φρέσκο πιπέρι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 480 kcal

Υδατάνθρακες: 40 γρ.

Πρωτεΐνη: 24 γρ.

Λιπαρά: 10 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.8 γρ.

Καλή όρεξη!!

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου