ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΥΖΙ

Μερίδες Συνταγής: 3

Υλικά:
  • 3 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • λίγο μπούκοβο
  • αλάτι και πιπέρι
  • ½ κούπα αρωματικό ρύζι
  • 1 κούπα νερό
  • ½ κουταλιά γλυκού corn flour
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού και το θυμάρι. Σε αυτό το μείγμα αφήστε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για όση ώρα διαθέτετε. Μην πετάξετε τη μαρινάδα που δεν απορροφάται από τις μπριζόλες
  2. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάλτε τις μπριζόλες σε υψηλή φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά (προσέξτε να μην έχουν θυμάρι πάνω για να μην πικρύσουν), μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και αφήστε τις μπριζόλες για άλλα 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος με ένα πινέλο αλείφετε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει, αφού έχετε αφαιρέσει το θυμάρι, αλλά κρατήστε 3 κουταλιές σούπας από τη μαρινάδα για να φτιάξετε σάλτσα.
  3. Μόλις οι μπριζόλες σας είναι έτοιμες απομακρύνετε από τη φωτιά. Στο αντικολλητικό σας σκεύος βάλτε τις 3 κουταλιές σούπας μαρινάδα.
  4. Ανακατέψτε ½ κουταλιά γλυκού corn flour με 1 κουταλιά σούπας κρύο νερό και στη συνέχεια προσθέστε το στη σάλτσα. Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα
  5. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 1 κούπα νερό και αφήστε να βράσει. Μόλις το νερό βράσει προσθέστε ½ κούπα αρωματικό ρύζι και αφήστε το να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 392 kcal

Υδατάνθρακες: 30 γρ.

Πρωτεΐνη: 30 γρ.

Λιπαρά: 17 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.5 γρ.

Καλή όρεξη!!

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,

Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου