ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΝΟΠΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Μερίδες Συνταγής: 4 

 

Υλικά:

400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια 1 -2 εκατοστών

150 γρ. νοπάλες κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες

8 φωλιές για τάκος

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μακρόστενες λωρίδες

1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μακρόστενες λωρίδες

180 γρ. ανανάς φρέσκος κομμένος σε μακρόστενες λωρίδες

2 κ.σ. σιρόπι αγαύης (ή μέλι)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. μπαχαρικά μείγμα για τάκος (ή λίγο κύμινο)

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το νοπάλες και το σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την αγαύη και καραμελώνουμε για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φρέσκο κόλιανδρο και σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και οι πιπεριές να ψηθούν. Προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο και αφήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
  • Γεμίζουμε τις φωλιές τάκος με το μείγμα νοπάλες και κοτόπουλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 8 λεπτά .

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 364 kcal

Υδατάνθρακες: 37 γρ.

Πρωτεΐνη: 26.5 γρ.

Λιπαρά: 12.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπάρά: 3.2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 5.1 γρ.