ΚΕΙΚ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Κεικ χαρουπιου με ζάχαρη καρύδας και φιστικοβούτυρο

Υλικά (για 16 μερίδες):

2½ κούπες πολύ ώριμες ψιλοκομμένες μπανάνες

100 γρ. χαρουπάλευρο

120 γρ. αλεύρι φαγόπυρου

80 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

100 γρ. φιστικοβούτυρο

100 γρ. ζάχαρη καρύδας

2 αυγά

1½ κ.γ. baking powder

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε πυρίμαχο μπολάκι καλυμμένο με μεμβράνη υγροποιούμε το φυστικοβούτυρο με τη ζάχαρη σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις μπανάνες με το λιωμένο φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τα 2 αυγά χτυπημένα. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο, το αλεύρι φαγόπυρου, το baking, το αλάτι και τα αμύγδαλα. Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε ορθογώνια βουτυρωμένη (ή καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί) φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να βυθίσουμε μέσα ένα καλαμάκι από σουβλάκι και να βγει στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 180 kcal

Υδατάνθρακες: 30 γρ.

Πρωτεΐνη: 4.2 γρ.

Λιπαρά: 4.5 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1.3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ.