ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Κολοκύθα γεμιστή με κους κους

Υλικά (για 4 μερίδες):

1 μικρή κολοκύθα (περίπου 1.5 kg) κομμένη στη μέση

150 γρ. κους κους

250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

¼ κούπας καρύδια χοντροκομμένα

25 γρ. κουκουνάρι

2 κ.σ. σταφίδες ξανθές

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ χούφτα φρέσκο θυμάρι

¼ κ.γ. σκόνη τσίλι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε τα σπόρια από την κομμένη κολοκύθα και σκάβουμε περίπου τη μισή, ψιλοκόβουμε το εσωτερικό και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι εώς ότου μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την ψιλοκομμένη κολοκύθα, τις ντομάτες, το τσίλι, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το κους κους, το κουκουνάρι και τα καρύδια ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Γεμίζουμε την κολοκύθα με το μείγμα κους κους και τυλίγουμε καλά τις μισές κολοκύθες με αλουμινόχαρτο χωρίς να αφήνουμε κενό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1,5-2 ώρες. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 405 kcal

Υδατάνθρακες: 52 γρ.

Πρωτεΐνη: 17,8 γρ.

Λιπαρά: 12 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 5,2 γρ.