ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ DT ΜΕ ΨΗΤΟ ΑΝΑΝΑ

 Μπούτια κοτόπουλου με ψητό ανανά

Υλικά (για 4 μερίδες):

4 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

1/2  κ.γ. πάπρικα καυτερή (ή σκόνη τσίλι)

1 κ.γ. σκόνη κάρυ

1/2 ανανάς

1/2 κ.γ. σκόνη ginger

3 κ.σ. αγαύη

1 1/2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

λίγα flakes αποξηραμένης καρύδας (προαιρετικά)

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα πιάτο αναμιγνύουμε τη γλυκιά, την καυτερή, την καπνιστή πάπρικα, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αλοίφουμε πολύ καλά τα μπούτια κοτόπουλου με το μείγμα μπαχαρικών, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη τους η επιφάνεια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-35 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος τους).

Κόβουμε τον ανανά σε φέτες, κρατάμε μία φέτα στην άκρη, και τον ψήνουμε στη σχάρα αλοίφοντας με το μισό σιρόπι αγαύης μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Γαρνίρουμε με vinaigrette από πολτοποιημένο ανανά (από τη μία φέτα που κρατήσαμε), την υπόλοιπη αγαύη και σκόνη ginger. Πλαισιώνουμε με πράσινη σαλάτα και προαιρετικά flakes αποξηραμένης καρύδας.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 345 kcal

Υδατάνθρακες: 13 γρ.

Πρωτεΐνη: 39 γρ.

Λιπαρά: 14,1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 5,4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3,2 γρ.