ΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΣΕ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

Λαζάνια κολοκύθας σε ρολάκια με σάλτσα κρασιού

Υλικά (για 6 μερίδες):

12 φύλλα λαζάνια

Για τη γέμιση

2½ κούπες κολοκύθα χοντροτριμμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών

¾ κούπας ρεγκάτο τριμμένο χαμηλών λιπαρών

2 κ.σ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών

1 αυγό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκκομένο ή αποξηραμένο σκόρδο

2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

1½ κούπα ζωμό κοτόπουλου

¼ κούπας λευκό κρασί

½ κούπα στραγγιστό γιαούρτι 2%

2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

50 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι & πιπέρι

φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Γέμιση

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και άφηνουμε την κολοκύθα να κρυώσει. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το αυγό και προσθέτουμε το μείγμα κολοκύθας αφού κρυώσει.

Λαζάνια

Σε βαθύ κατσαρολάκι με νερό που βράζει ρίχνουμε ένα ένα για 3-4 λεπτά τα φύλλα από τα λαζάνια. Μόλις μαλακώσουν τα αφαιρούμε προσεκτικά και τα τοποθετούμε σε λεία επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Απλώνουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα 2-3 κ.σ. από τη γέμιση της κολοκύθας και τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε ρολάκι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κάθε ρολάκι στη μέση ώστε να πάρουμε 2 μικρότερα. Τοποθετούμε τα 24 ρολάκια όρθια σε βαθύ στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου περίπου 20-5 εκατοστά.

Σάλτσα

Σε βαθύ κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Μόλις πήξει λίγο η σάλτσα προσθέτουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το γιαούρτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς. Στη συνέχεια περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα λαζάνια προσέχοντας να γεμίσει και ο πάτος του ταψιού. Καλύπτουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και για ακόμα 5 χωρίς το αλουμινόχαρτο. Σερβίρουμε 4 ρολάκια σε κάθε μερίδα και γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 401 kcal

Υδατάνθρακες: 26 γρ.

Πρωτεΐνη: 22 γρ.

Λιπαρά: 22 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 13 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.4 γρ.