MUFFINS ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Υλικά (για 16 μερίδες):

600 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και περασμένη στο χοντρό τρίφτη

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 μεγάλα αυγά

3 κ.σ. cottage cheese

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή grana padano

2 κ.σ. κολοκυθόσπορο

2 κ.σ. παπαρουνόσπορο

1 κ.γ. baking powder

½ κ.γ. σκόνη τσίλι

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσίλι. Προσθέτουμε τα αυγά, το cottage και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε ισόποσα το μείγμα σε 16 φορμάκια για κέικ και γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορο και παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας με οδοντογλυφίδα ένα muffin αυτή βγει στεγνή.

Διατροφικές πληροφορίες ανά muffin

Ενέργεια: 139 kcal

Υδατάνθρακες: 17 γρ.

Πρωτεΐνη: 6,8 γρ.

Λιπαρά: 4,6 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1,5 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.