ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΟΛΕ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

Μοσχάρι μόλε με πατάτα

Υλικά για 5 μερίδες:

750 γρ. φιλέτο μοσχαριού κομμένο σε κομμάτια 2 εκ.

3 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

200 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

½ πιπεριά chipotle ψιλοκομμένη (ή 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη)

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. ρίγανη

50 γρ. μαύρη κουβερτούρα

700 ml ζωμός βοδινού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές και το ένα κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ρίχνουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι που σοτάραμε, προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη, το πιπέρι καγιέν αλάτι και πιπέρι και αλέθουμε μέχρι να γίνουν πάστα. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τα φιλετάκια μοσχαριού, αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε, σε υψηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το άλλο κρεμμύδι για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να καραμελώσει. Προσθέτουμε τα φιλέτα μοσχαριού, το ζωμό βοδινού, την πάστα πιπεριάς, τη ντομάτα και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε την κουβερτούρα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 20 περίπου λεπτά. Πλένουμε πολύ καλά 5 πατάτες, τις τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 450 kcal

Υδατάνθρακες: 50 γρ.

Πρωτεΐνη: 30,5 γρ.

Λιπαρά: 14 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 5 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.9 γρ.