NOODLES ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ TERIYAKI ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

No tags 0

noodles με χοιρινο teriyaki και πιπεριες

Υλικά (για 4 μερίδες)

250 γρ. noodles ρυζιού

3 χοιρινές μπριζόλες λαιμού

100 ml σάλτσα σόγιας

4 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

30 γρ. κάσιους

4 κ.σ. σουσάμι

4 κ.σ. λιναρόσπορος (προαιρετικά)

½ κ.γ. σκόνη σκόρδου

1 κ.γ. σκόνη ginger

½ κ.γ. κουρκουμά

φρέσκο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη σάλτσα σόγιας με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη, απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη ginger και φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μια σακούλα τροφίμων ή σε μια πιατέλα βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και ρίχνουμε το μείγμα σόγιας, κρατώντας στην άκρη λίγες κουταλιές. Αφήνουμε για αρκετές ώρες σκεπασμένα ή σφραγισμένα να μαριναριστούν. Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και σε αντικολλητικό τηγάνι που καίει σε υψηλή φωτιά τις θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τις αλοίφουμε με ένα πινέλο με μαρινάδα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς ψήνουμε για 30 λεπτά. Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τον κουρκουμά και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Σε μεγάλο μπολ με βραστό νερό ρίχνουμε τα noodles για 5 λεπτά (ή όσα λεπτά αναφέρει η συσκευασία), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο αντικολλητικό με τα λαχανικά, προσθέτοντας και τα κάσιους. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε προσθέτοντας το μείγμα σόγιας που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το φούρνο και κόβουμε το ψαχνό σε κομμάτια τα οποία προσθέτουμε στα noodles. Γαρνίρουμε με σουσάμι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 358 kcal

Υδατάνθρακες: 42,2 γρ.

Πρωτεΐνη: 26,3 γρ.

Λιπαρά: 10,2 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2,5 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4,5 γρ.