VEGAN ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

κεφτεδακια κουνουπιδιού με κινόα σε σαλτσα καρυδας με κουρκουμα

Υλικά για 4 μερίδες:

Για τα κεφτεδάκια

1 μικρό κουνουπίδι

1 κούπα βρασμένη κινόα

2/3 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

½ κούπα αλεύρι γ.ο.χ.

2 αυγά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κουρκουμά

ελάχιστη σκόνη κανέλας

αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κ.σ ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

½ κ.γ σκόνη ginger

1 κ.σ. κουρκουμά

¼ κ.γ σκόνη κάρυ

100 ml γάλα καρύδας light

3 κ.σ χυμό λάιμ ή λεμονιού

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κουνουπίδι, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα νερά και το περνάμε από πολυκοπτικό μηχάνημα ώσπου να γίνει τρίμμα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια εκτός από το ελαιόλαδο, ανακατέυουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή περίπου ωρα.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κουρκουμά αλάτι, πιπέρι και ανακατέυουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το χυμό λεμόνι και το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε και τον μαιντανό, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια.

Σε διαφορετικό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και με τη βοήθεια δύο κουταλιών σχηματίζουμε κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε μέσα το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά απο κάθε πλευρά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα τους μαζί με τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε και προεραιτικά σερβίρουμε πάνω απο ρύζι ή κινόα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 322 kcal

Υδατάνθρακες: 31,2 γρ.

Πρωτεΐνη: 9,3 γρ.

Λιπαρά: 18,3 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 7,1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3,9 γρ.