ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Sticky κοτοπουλο με κουρκουμα και μελι

Υλικά για 2 μερίδες:

250 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια 3 εκ.

50 ml σάλτσα σόγιας

30 γρ. μέλι

1 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. σουσάμι

1 κ.σ. σησαμέλαιο

¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και το σουσάμι, τα ζεσταίνουμε ώστε να λιώσει το μέλι και ανακατέυουμε καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε για λίγη ώρα να μαριναριστεί. Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα περνάμε για λίγα λεπτά από αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και να θωρακιστεί. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για ακόμα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει κολλώδη υφή. Συνοδεύουμε με αρωματίκο ρύζι και γαρνίρουμε με σουσάμι και ξύσμα γκρέιπφρουτ.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (100 γρ. Κοτόπουλου με 1 κούπα ρύζι)

Ενέργεια: 383 kcal

Υδατάνθρακες: 33.6 γρ.

Πρωτεΐνη: 33,5 γρ.

Λιπαρά: 6.3 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.