ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μανταρινια με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας

Υλικά για 4 μερίδες:

4 μανταρίνια (ή πορτοκάλια) ξεφλουδισμένα και χωρισμένα σε φετάκια

40 γρ. μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα πάνω από 70% σε κακάο

3 κ.σ. τρίμμα αμυγδάλου

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας τακτικά για να μη μας κολλήσει. Σε ένα άλλο βαθύ μικρό μπολάκι βάζουμε το τρίμμα αμυγδάλου. Με τη βοήθεια μικρής λαβίδας ή με το χέρι βουτάμε τις φέτες μανταρινιού στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν ως τη μέση και στη συνέχεια τα περνάμε από το μπολ με το τρίμμα αμυγδάλου. Βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά ώστε να πήξει ξανά η σοκολάτα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 100 kcal

Υδατάνθρακες: 10 γρ.

Πρωτεΐνη: 1.3 γρ.

Λιπαρά: 4.3 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2.4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.4 γρ.