DIETSTORIES GORDON BLEU

Dietstories Gordon Bleu

Υλικά για 2 μερίδες:

1 (200 γρ.) φιλέτο στήθους ανοιγμένο στα δύο

1 (30 γρ.) φέτα κίτρινο τυρί light

1 (25 γρ.) φέτα γαλοπούλα

1 αυγό

30 γρ. αλεύρι

½ κούπα τρίμμα ψωμιού σικάλεως

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μία τσέπη στο φιλέτο κοτόπουλου και στη συνέχεια το τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης και το χτυπάμε λίγο ώστε να ανοίξει. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό του, διπλώνουμε στη μέση το τυρί και τη γαλοπούλα και τα τοποθετούμε στην τσέπη του κοτόπουλου. Κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδες. Απλώνουμε το τρίμμα ψωμιού σε ένα ταψί και το καβουρδίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3-5 λεπτά. Σε ένα πιάτο χτυπάμε το αυγό και το αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο πιάτο απλώνουμε το αλεύρι και σε ένα τελευταίο πιάτο ρίχνουμε το τρίμμα ψωμιού. Περνάμε πρώτα το τυλιγμένο φιλέτο κοτόπουλου από το πιάτο με το αλεύρι, προσέχοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Στη συνέχεια το περνάμε από το πιάτο με το αυγό. Ξαναπερνάμε το κοτόπουλο από το πιάτο με το αλεύρι και στη συνέχεια από αυτό με το αυγό (διπλό πανάρισμα για να θωρακίσουμε πλήρως το κοτόπουλο με τη γέμιση του). Τέλος το περνάμε από το καβουρδισμένο τρίμμα ψωμιού καλύπτοντας πλήρως το κοτόπουλο. Τοποθετούμε το gordon bleu σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Πλαισιώνουμε με σάλτσα μουστάρδας dijon και πράσινα λαχανικά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 232 kcal

Υδατάνθρακες: 15 γρ.

Πρωτεΐνη: 30 γρ.

Λιπαρά: 5.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.2 γρ.