NOODLES ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

gluten free noodles γλυκοπατατας

Υλικά για 4 μερίδες:

1 κόφτης λαχανικών σπιράλ (spiralizer- βρίσκεται σε καταστήματα μαγειρικής)

3 μεσαίες μακρόστενες γλυκοπατάτες

2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

½ κούπα ζωμό κοτόπουλου

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. τυρί κρέμα light

1 φρέσκο κρεμμύδι

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες με peeler και τις περνάμε από τον κόφτη spiral ώστε να δημιουργηθούν μακριές λεπτές λωρίδες γλυκοπατάτας που μοιάζουν με noodles. Απλώνουμε τα noodles γλυκοπατάτας σε ένα ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα ραντίζουμε με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και όταν ψηθεί το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε μέσα το λίπος του. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειτρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και μαγειρεύουμε εώς ότου μαλακώσει και γυαλίσει. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα noodles γλυκοπατάτας, το μπέικον και τυρί κρέμα light και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα ακόμη λεπτά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 269 kcal

Υδατάνθρακες: 41 γρ.

Πρωτεΐνη: 11 γρ.

Λιπαρά: 7.8 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2.2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 5 γρ.