VEGAN ΤΡΟΥΦΕΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Vegan τρουφες παντζαριου με καρυδα

Υλικά για 16 τρούφες

½ κούπα τρίμμα (ή νιφάδες) καρύδας

½ κούπα δημητριακά πρωινού χωρίς ζάχαρη

2 μικρά παντζάρια

2/3 κούπας (ή 14 μικροί) αποξηραμένοι χουρμάδες

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Βάζουμε τους χουρμούδες σε ένα μπολ με βραστό νερό και τους αφήνουμε για 20 λεπτά να μουλιάσουν. Σε πολυκοπτικό μηχανημα χτυπάμε την καρύδα και τα δημητριακά. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμούδες και τους προσθέτουμε μαζί με τα παντζάρια στο πολυκοπτικό μηχάνημα. Ρίχνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοίομορφο μείγμα. Πλάθουμε με τα χέρια μας 16 ομοιόμορφα μπαλάκια και τα περνάμε από ένα μπολ με τρίμμα καρύδας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ή καταναλώνουμε απευθείας.

Διατροφικές πληροφορίες ανά τρούφα

Ενέργεια: 33 kcal

Υδατάνθρακες: 8 γρ.

Πρωτεΐνη: 0.2 γρ.

Λιπαρά: 0.2 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.3 γρ.