ΚΑΡΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

 Καρυ κοτοπουλου με γάλα καρύδας και ρύζι

Υλικά για 6 μερίδες:

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια

300 ml γάλα καρύδας light

200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια

200 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

3 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. σκόνη κάρυ

1 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο

λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για γαρνίρισμα

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε wok ή σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο με το κάρυ και τον κουρκουμά. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 5-8 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το χυμό και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κάρυ να σιγοβράζει για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά. Σε κατσαρολάκι βάζουμε 2 κούπες αλατισμένο νερό με το ρύζι και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι. Σερβίρουμε το κάρυ με ρύζι και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 382 kcal

Υδατάνθρακες: 48 γρ.

Πρωτεΐνη: 28 γρ.

Λιπαρά: 9.3 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 6.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.