ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΟΥΠΑ

vegan παντζαροσουπα

Υλικά (για 6 μερίδες):

3 καθαρισμένοι βολβοί παντζαριού κομμένοι στα 4

3 sticks σέλερι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κόκκινα μήλα

3 κούπες ζωμός λαχανικών

1 κ.γ. κουρκουμάς

½ κ.γ. κύμινο

ελάχιστη σκόνη κανέλας

προαιρετικά αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τα φύλλα του σέλερι από τα κλωναράκια, τα ψιλοκόβουμε όλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα με αντικολλητική επιφάνεια σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κλωναράκια του σέλερι με το ελαιόλαδο για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Ρίχνουμε το κύμινο, τον κουρκουμά, την κανέλα και πιπέρι. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα προσθέτουμε μαζί με τα παντζάρια στην κατσαρόλα, σοτάροντας τα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα φύλλα του σέλερι και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 40 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 205 kcal

Υδατάνθρακες: 36 γρ.

Πρωτεΐνη: 5.1 γρ.

Λιπαρά: 1.9 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 6.2 γρ.