«ΡΙΖΟΤΟ» ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ριζοτο” κουνουπιδιού με μανιτάρια

Υλικά (για 3 μερίδες):

1 μεγάλο κουνουπίδι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

300 γρ. φρέσκα μανιτάρια

1 κ.γ. βούτυρο

1 κ.σ. ρεγκάτο light (ή παρμεζάνα)

200 ml γάλα 1,5%

1 κούπα ζωμός λαχανικών

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, πλένουμε καλά τα φουντάκια του και τα περνάμε από πολυκοπτικό μηχάνημα ώστε να μοιάζουν με ρύζι. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια σε φετάκια και σοτάρουμε μέχρι να πιούνε τα υγρά τους. Προσθέτουμε το τριμμένο κουνουπίδι και το ζωμό με το γάλα. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαγειρευτεί το κουνουπίδι και να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, σερβίρουμε ζεστό και γαρνίρουμε με ρεγκάτο light ή παρμεζάνα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 199 kcal

Υδατάνθρακες: 31 γρ.

Πρωτεΐνη: 9 γρ.

Λιπαρά: 4.6 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 5.3 γρ.