ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ FAJITAS

Ρολακια κοτοπουλου fajitas

Υλικά για 3 μερίδες:

Για τη μαρινάδα

1½ κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.σ. ξερή ρίγανη

1 κ.γ. αποξηραμένο κόλιανδρο

½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο

χυμό από ½ λεμόνι

αλάτι & πιπέρι

Για τα ρολάκια κοτόπουλου

6 φιλέτα κοτόπουλου από μπούτι (ή 3 από στήθος κομμένα στη μέση)

4 πιπεριές φλωρίνης κομμένα σε sticks

2 κρεμμύδια κόκκινα κομμένα σε ροδέλες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. μπαλσάμικο

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Στρώνουμε σε ένα ξύλο κοπής μια διαφανή μεμβράνη και χτυπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου ώστε να λεπτύνουν. Σε σακούλα μαριναρίσματος βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας και τα αφήνουμε για όση ώρα διαθέτουμε ώστε να μαριναριστούν. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 15 λεπτά τα κρεμμύδια να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Ανοίγουμε τα μαριναρισμένα φιλέτα, τοποθετούμε κρεμμύδια κατά μήκος τους και κάθετα από 5-6 sticks πιπεριάς σε κάθε φιλέτο. Κλείνουμε το κάθε φιλέτο με τη βοήθεια μιας οδοντογλύφίδας και τοποθετούμε σε ταψι με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όσες πιπεριές και κρεμμύδια περισσέψουν τα χτυπάμε με λίγο ζωμό λαχανικών ή κότας με ραβδομίξερ χειρός ώστε να πάρουμε μια σάλτσα πιπεριάς για να γαρνίρουμε τα ρολάκια κοτόπουλου.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 381 kcal

Υδατάνθρακες: 14.2 γρ.

Πρωτεΐνη: 42 γρ.

Λιπαρά: 16.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2.4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.