ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σπιτικος γυρος κοτοπουλου

Υλικά για 4 μερίδες:

700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες

2 κ.σ. λευκό ξύδι

1 κ.σ. ρίγανη

2 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. μέλι

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία σακούλα μαριναρίσματος ή σε γυάλινο μπολ τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας εκτός από το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για όσο χρόνο διαθέτουμε στο ψυγείο. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε δύο δόσεις (αν το ρίξουμε όλο μαζί θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και θα βράσει στα υγρά του το κοτόπουλο πράγμα που δε θέλουμε). Μόλις το κοτόπουλο πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το μέλι, χαμηλώνουμε φωτιά και αφήνουμε γιά άλλα 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε με ψημένες αλάδωτες πίτες για σουβλάκι, λαχανικά της αρεσκείας μας και σάλτσα από γιαούρτι με πάπρικα (ή φρέσκα μυρωδικά).

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 245 kcal

Υδατάνθρακες: 3.2 γρ.

Πρωτεΐνη: 43 γρ.

Λιπαρά: 8 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0 γρ.