ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Τσιπουρα σε λαδοκολλα

Υλικά (για 2 μερίδες):

1 ψάρι (τσιπούρα, λαυράκι, φαγγρί) περίπου 500 γρ.

1 κ.σ. ελαιόλαδο

φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι

3 ροδέλες λεμονιού

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω το ψάρι και τοποθετούμε στην κοιλιά του κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι και δεντρολίβανο. Ακουμπάμε πάνω του τις φέτες λεμονιού και το τυλίγουμε με ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στρίβοντας τις 2 άκρες του σαν καραμέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά ψήνουμε με τη λαδόκολλα ανοιχτή έτσι ώστε να πάρει χρώμα η πέτσα του ψαριού.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 294 kcal

Υδατάνθρακες: 21 γρ.

Πρωτεΐνη: 32.5 γρ.

Λιπαρά: 7.8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.