ΩΜΟ CHEESECAKE ΜΑΝΓΚΟ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Ωμό cheesecake μανγκο με κουρκουμά

Υλικά για 4 μερίδες:

4 γυάλινα ποτηράκια

για τη βάση

60 γρ. αμύγδαλα ανάλατα

40 γρ. τριμμένη καρύδα

10 αποξηραμένοι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1 κ.γ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

για την κρέμα

140 γρ. τυρί κρέμα light (ή κρέμα καρύδας για vegan)

2 κ.γ. βούτυρο (ή λάδι καρύδας για vegan)

2 κ.σ. μέλι

1 ώριμο μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια

2 κ.γ. κουρκουμά

½ κ.γ. σκόνη ginger

1 κ.γ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολάκι με βραστό νερό βάζουμε τους χουρμάδες και τους αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα αμύγδαλα και την καρύδα, τους χουρμάδες, την κανέλα και το αλάτι μέχρι να πάρουμε ένα συμπαγές μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 ίσα μέρη και βάζουμε την πρώτη στρώση στον πάτο των γυάλινων ποτηριών πατώντας το καλό. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ζεσατίνουμε το βούτυρο και το μέλι. Όταν αυτό λιώσει χωρίς να καεί ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα και το αφήνουμε στην άκρη. Με ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε το μάνγκο, τον κουρκουμά, το ginger και προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα με το οποίο σχηματίζουμε τη δεύτερη στρώση στα γυάλινα ποτηράκια. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 352 kcal

Υδατάνθρακες: 27 γρ.

Πρωτεΐνη: 17 γρ.

Λιπαρά: 15.5 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 8.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.2 γρ.