BROWNIES ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

Brownies με ρεβίθια

Υλικά για 12 μερίδες:

400 γρ. βρασμένα και στραγγισμένα ρεβίθια

2 αυγά

1/3 κούπας άγλυκο κακάο

½ κούπα ζάχαρη καρύδας

2-4 κ.σ. γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου ή ρυζιού)

1 κ.σ. στιγμιαίος καφές

2 κ.σ. baking powder

40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτα

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε βαθύ μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Σε ένα ταψάκι περίπου 20Χ25 εκατοστά τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα brownie και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 25 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε 12 ίσα τετραγωνάκια.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 124 kcal

Υδατάνθρακες: 19 γρ.

Πρωτεΐνη: 8 γρ.

Λιπαρά: 2.2 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.4 γρ.