CUPCAKES ΚΑΡΥΔΑΣ

Cupcakes καρυδας

Υλικά (για 6 μερίδες):

1 κούπα τριμμένη καρύδα

2 κ.σ. μέλι

1½ κ.σ. λάδι καρύδας

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65- 75% κακάο

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολάκι ζεσταίνουμε το μέλι με το λάδι καρύδας μέχρι να λιώσει, όχι να κάψει. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε το τρίμμα καρύδας με το μείγμα μελιού και το αλάτι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 μέρη και τοποθετούμε σε φορμάκια σιλικόνης για cupcake. Πιέζουμε με τα δάχτυλα ώστε να κάτσει καλά το μείγμα στη βάση κάθε φόρμας και τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων, αφαιρούμε τα φορμάκια από το ψυγείο και προσθέτουμε περίπου 1 κ. σ. σε κάθε φορμάκι απλώνοντας το ώστε να σκεπάσει όλο το μείγμα καρύδας. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο και μετά από περίπου 20 λεπτά είναι έτοιμα. Φυλάσσουμε στο ψυγείο για λίγες ημέρες.

Διατροφικές πληροφορίες ανά cupcake

Ενέργεια: 167 kcal

Υδατάνθρακες: 13.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 5 γρ.

Λιπαρά: 10,6 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 8,5 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.