ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Ζυμη πιτσας από κουνουπίδι

Υλικά για 2 μερίδες:

1 μέτριο κουνουπίδι

1 αυγό

¼ κούπας ρεγκάτο light

1 ματσάκι βασιλικό

1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε καλά το κουνουπίδι, χωρίζουμε τα φουντάκια του και τα πλένουμε καλά. Τα περνάμε από πολυκοπτικό μηχάνημα μέχρι να γίνουν τρίμμα. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε φούρνο μικροκυμμάτων για 4-5 λεπτά στα 600 watt. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Τοποθετούμε το τρίμμα κουνουπιδιού στη μέση μιας καθαρής πετσέτας και τη σφίγγουμε καλά δημιουργώντας ένα πουγγί ώστε να το στραγγίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα (είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσουμε όσα περισσότερα υγρά γίνεται για να έχουμε μια ζύμη που δεν τρίβεται. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το τρίμμα, το τυρί, το βασιλικό, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το αυγό και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας φορώντας γάντια μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τη μπάλα της ζύμης και ανοίγουμε σιγά σιγά με τα δάχτυλα μας μέχρι να γίνει λεπτή και στρογγυλή όπως μία πίτσα. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, αφαιρούμε από το φούρνο και προσθέτουμε σαλτσα και υλικά της αρεσκείας μας. Η δική μου πρόταση είναι ελληνική πίτσα με σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια, φέτα light, ελιές, κρεμμύδι και πιπεριές φλωρίνης.

.

Διατροφικές πληροφορίες ανά ½ ελληνική πίτσα (με τα toppings)

Ενέργεια: 272 kcal

Υδατάνθρακες: 16.6 γρ.

Πρωτεΐνη: 22,5 γρ.

Λιπαρά: 13.3 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.