ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΡΟΤΟΥ

 μαλακα μπισκοτα καροτου

Υλικά για 18 μπισκότα:

250 γρ. καρότα τριμμένα

70 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ

2 αυγά

2 κ.σ. βούτυρο

½ κούπα αλεύρι γ.ο.χ

1½ κ.σ. baking powder

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

(Για καλύτερο αποτέλεσμα της συνταγής μπορούμε να βάλουμε το τρίμμα καρότου σε φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να το στροαγγίξουμε καλά με τη βοήθεια πετσέτας πριν το χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή).

Με σύρμα ή στο μίξερ χτυπάμε καλά τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και τα καρότα και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεμμένο με το baking, το αλάτι και το πιπέρι. Το μείγμα μας είναι αρκετά μαλακό οπότε με τη βοήθεια ενός scoop ή κουταλιού δημιουργούμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μπισκότο:

Ενέργεια: 65 kcal

Υδατάνθρακες: 9 γρ.

Πρωτεΐνη: 2.6 γρ.

Λιπαρά: 2.3 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.4 γρ.