ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

Νηστισιμο κεικ λεμόνι με παπαρουνόσπορο

Υλικά για 14 μερίδες:

2 κούπες αλεύρι

2 κ.σ. baking powder

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

¼ κούπας στέβια

3 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι

4-5 κ.σ. παπαρουνόσπορο

¾ κούπας γάλα αμυγδάλου

4 κ.σ. σπορέλαιο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 αυγά λιναρόσπορου (15 γρ. λιναρόσπορο με 70 γρ. Νερό)

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί όλο το νερό. Αυτή είναι μια μέθοδος αντικατάστασης του αυγού σε κέικ, muffin, μπισκότα και άλλα όταν θέλουμε να τα κάνουμε νηστίσιμα ή vegan. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking, το αλάτι, τη στέβια, τον παπαρουνόσπορο και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τη βανίλια, την αγαύη, το χυμό λεμονιού, το χυλό λιναρόσπορου, το σπορέλαιο και τέλος σταδιακά το γάλα αμυγδάλου ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα για κέικ. Γεμίζουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ (12Χ30 εκ. περίπου) στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας το κέικ με καλαμάκι για σουβλάκι αυτό βγει στεγνό. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει πριν το κόψουμε.

.

Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι

Ενέργεια: 105 kcal

Υδατάνθρακες: 13.6 γρ.

Πρωτεΐνη: 2,5 γρ.

Λιπαρά: 5 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ.

.