ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΡΕΒΙΘΙΟΥ

μαλακά μπισκοτα ρεβιθιου

Υλικά (για 40 μπισκότα):

400 γρ. ρεβίθια βρασμένα

1½ κούπα αλεύρι βρώμης

2 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. baking powder

2 κ.σ. γάλα 1,5% ή γάλα καρύδας

1 αυγό

4 κ.σ. χαρουπάλευρο ή κακάο

40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης με το baking και το αλάτι. Ζεσταίνουμε το μέλι και το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το μείγμα της βρώμης. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέυθουμε τα ρεβίθια μέχρι να γίνουν πουρές και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τη βρώμη. Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και στο ένα μέρος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και στο άλλο το χαρουπάλευρο ή τη σκόνη κακάο. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού τοποθετούμε το μείγμα σχηματίζοντας μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 15-20 λεπτά

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 51 kcal

Υδατάνθρακες: 6 γρ.

Πρωτεΐνη: 1.8 γρ.

Λιπαρά: 2.3 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.4 γρ.