ΨΗΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Ψητο κουνουπιδι με μελι και σκόρδο

Υλικά (για 2 μερίδες):

1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι

2 μεγάλα αυγά

120 γρ. ψωμί μπαγιάτικο ή φρυγανιές

1 χούφτα μείγμα φρέσκων μυρωδικών (βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, δεντρολίβανο)

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα

4 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

1 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι

6 κ.σ. νερό με 2 κ.γ. corn flour

2½ κ.σ. σάλτσα σόγιας

½ κ.σ. chili sauce

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι χωρίζοντας το σε φουντάκια και στη συνέχεια τα πλένουμε πολύ καλά. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα βάζουμε το ψωμί, τα μυρωδικά, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε ψιλό τρίμμα. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε και χτυπάμε τα αυγά και σε ένα άλλο βάζουμε το τρίμμα ψωμιού. Παιρνάμε τα φουντάκια κουνουπιδιού πρώτα από το αυγό και μετά από το τρίμμα ψωμιού προσπαθώντας να καλύψουμε όλη τους την επιφάνεια. Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα παναρισμένα φουντάκια κουνουπιδιού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Αναμειγνύουμε το κρύο νερό με το corn flour και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να αναμειχθούν. Ρίχνουμε και το νερό με το corn flour και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 167 kcal

Υδατάνθρακες: 34 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.2 γρ.

Λιπαρά: 2.6 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.