ΣΑΛΑΤΑ COLESLAW

Σαλατα coleslaw

Υλικά για 2 μερίδες:

½ κεφάλι κόκκινο λάχανο

½ κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες

1 κόκκινο μήλο

2 κ.σ. ξύδι λευκό

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη (ή μέλι)

1 κ.σ. μουστάρδα dijon

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. κύμινο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύδι και ανακατεύουμε μαγειρεύοντας για περίπου 15 λεπτά εώς ότου καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το λάχανο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και το λάχανο. 10 λεπτά πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και το μήλο κομμένο σε φετάκια. Σερβίρουμε ιδανικά με κρεατικά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 221 kcal

Υδατάνθρακες: 19 γρ.

Πρωτεΐνη: 2.8 γρ.

Λιπαρά: 9 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.