ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

σπιτικος πουρες κολοκυθας

Για 1 μεγάλο βάζο (3-3½ κούπες):

1 κολοκύθα

Εκτέλεση:

Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και την καθαρίζουμε καλά από τα σπόρια και το εσωτερικό μέρος με τη βοήθεια ενός scoop για παγωτό ή ενός κουταλιού. Βάζουμε τα δύο κομμάτια κολοκύθας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια τις αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε όλο το εσωτερικό μέρος. Με τη βοήθεια ραβδομίξερ χειρός ή ενός πολυκοπτικού μηχανήματος αλέθουμε μέχρι να πάρουμε πουρέ. Αποθηκεύουμε σε βάζο και συντηρούμε στο ψυγείο για 10 ημέρες ή στην κατάψυξη για λίγους μήνες.

Διατροφικές πληροφορίες ανά κούπα

Ενέργεια: 83 kcal

Υδατάνθρακες: 17 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.7 γρ.

Λιπαρά: 1.7 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.

Φυτικές Ίνες: 10 γρ.