Σαλατα με πενες ολικης, μπρόκολο και ντοματίνια
Συστατικά (για 4 μερίδες):
500 γρ. πένες ολικής βρασμένες
2 κούπες φουντάκια μπρόκολου
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
40 γρ. ρεγκάτο light
1 κ.σ. ελαιόλαδο
7-8 φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι & πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Ενέργεια: 267 kcal
Υδατάνθρακες: 47 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
Λιπαρά: 7.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.6 γρ.
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με τα φουντάκια μπρόκολου και τις χρωματιστές πιπεριές για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τις πένες και το ρεγκάτο light και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και προαιρετικά με χονδρό αλάτι.