ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΥ

  κοτοπουλο με σαλτσα μελιου και σκόρδου

Υλικά για 4 μερίδες:

600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου

½ κ.γ. σκόνη σκόρδου

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. ξύδι από λευκο κρασί

1 κ.γ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι

50 ml ζωμό κοτόπουλου

πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλοίφουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με πιπέρι και με θυμάρι. Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας και το ξύδι. Συνεχίζουμε να ψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει και να πάρει κολλώδη υφή. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαΐντανό ή άλλα μυρωδικά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 233 kcal

Υδατάνθρακες: 3.8 γρ.

Πρωτεΐνη: 40 γρ.

Λιπαρά: 5,8 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1,6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1 γρ.