ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΠΕΠΟΝΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Κρύα σουπα πεπονι με προσούτο
Υλικά (για 4 μερίδες):

1 πεπόνι

1 αγγούρι

2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

150 ml στραγγιστό γιαούρτι 2%

20 γρ. (4 φέτες) προσούτο

3 κ.σ. λευκό ξύδι (ή μπαλσάμικο από λευκό κρασί)

1 κ.σ. πικάντικη σάλτσα

1 κ.σ. μπούκοβο (προαιρετικά)

λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το πεπόνι και το αγγούρι, τους αφαιρούμε τα σπόρια, τα κοβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το μπούκοβο και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιπούμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε για 5-6 λεπτα τις φέτες προσούτο μέχρι να ψηθούν και να γίνουν τραγανές. Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με το προσούτο, μπούκοβο, μαϊντανό και έξτρα πεπόνι.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 96 kcal

Υδατάνθρακες: 14.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 5.4 γρ.

Λιπαρά: 2.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2,1 γρ.