ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΤΑ

Παγωτο με μελι και λεβαντα

Υλικά (για 10 μερίδες):

2 κούπες κρέμα γάλακτος 35%

1 κούπα γάλα 1,5%

½ κούπα μέλι (θυμαρίδιο ή λεβάντα)

2 κ.σ. άνθη αποξηραμένης ή φρέσκιας λεβάντας

Εκτέλεση:

Σε βαθύ κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ζεσταίνουμε προσεκτικά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού ανακατεύοντας συνεχώς. Ακριβώς την ώρα που πάει να βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο και αφήνουμε μέχρι το μείγμα να παγώσει πολύ καλά. Αφαιρούμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή για περίπου μία ώρα. Μεταφέρουμε σε σκεύος παγωτού και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ. Σερβίρουμε με έξτρα μέλι και φρέσκα άνθη λεβάντας.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 229 kcal

Υδατάνθρακες: 25.2 γρ.

Πρωτεΐνη: 5 γρ.

Λιπαρά: 14 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 7.4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.2 γρ.