ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ CHIA ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ

παγωτο ξυλακι με σπόρους chia και μούρα

Υλικά (για 9-10 μερίδες):

200 ml γάλα αμυγδάλου (ή καρύδας)

¼ κούπας σπόροι chia

1 κούπα καταψυγμένα (παγωμένα) berries

3 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τους σπόρους chia και το μέλι μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα μέχρι να δημιουργηθεί πουτίγκα chia. Γεμίζουμε 9-10 μικρές θήκες παγωτού μέχρι τα ¾ με το μείγμα chia και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα κατεψυγμένα μούρα (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές γάλα αμυγδάλου) μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα. Αφαιρούμε τις θήκες από την κατάψυξη και γεμίζουμε μέχρι πάνω με το μείγμα μούρων. Τοποθετούμε στη μέση των θηκών ένα ξυλάκι παγωτού και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 42 kcal

Υδατάνθρακες: 7.6 γρ.

Πρωτεΐνη: 1 γρ.

Λιπαρά: 1.2 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2 γρ.