ΒΡΩΜΗ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Βρωμη με δαμασκηνα και μελι

Υλικά για 1 μερίδα:

½ κούπα νιφάδες βρώμης

¾ κούπας νερό ή ημίπαχο γάλα

4 δαμάσκηνα

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε τη βρωμη. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα δαμάσκηνα με το μέλι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά να καραμελώσουν. Σε μπολ βάζουμε τη βρώμη και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα δαμάσκηνα προσθέτοντας έξτρα μέλι αν θέλουμε

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 273 kcal

Υδατάνθρακες: 71 γρ.

Πρωτεΐνη: 9.5 γρ.

Λιπαρά: 3.9 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 10.1 γρ.