ΣΟΡΜΠΕ ΣΥΚΟ

Σορμπε συκο

Υλικά για 4 μερίδες:

2 κούπες φρέσκα σύκα ξεφλουδισμένα (ή περίπου 10-12)

50 γρ. ζάχαρη

χυμό από ½ lime (ή λεμόνι)

150 ml ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Σ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα σύκα με τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Μεταφέρουμε το μείγμα σύκου σε μπολ, προσθέτουμε το νερό και με τη βοήθεια ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή όπου αφήνουμε για 45 λεπτά ή βάζουμε απευθείας στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μπάλα (¼ συνταγής):

Ενέργεια: 142 kcal

Υδατάνθρακες: 36.9 γρ.

Πρωτεΐνη: 1 γρ.

Λιπαρά: 0.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ.