FLATBREADS ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Flatbreads με ξινόγαλα και μαρμελαδα δαμασκηνο

Υλικά για 4 μερίδες:

Για τα flatbread:

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

1 κ.σ. baking powder

1 πρέζα αλάτι

4-5 κ.σ. ξινόγαλα Αριάνι

10 γρ. Βούτυρο

Για τη μαρμελάδα:

6 ώριμα δαμάσκηνα

3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Για τα flatbreads

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλερι το baking και το αλάτι, ρίχνουμε μέσα παγωμένο το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μας, ώστε να ενσωματωθεί το βούτυρο με το αλεύρι. Προσθέτουμε το ξινόγαλα και πλάθουμε με τα χέρια μας μία ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα πιτάκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Για τη μαρμελάδα

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός. Ρίχνουμε τον πουρέ δαμάσκηνου στο ίδιο τηγάνι που κάναμε τα πιτάκια, προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη καρύδας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά πιτάκι με μαρμελάδα:

Ενέργεια: 144 kcal

Υδατάνθρακες: 25.3 γρ.

Πρωτεΐνη: 2.3 γρ.

Λιπαρά: 4.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.7 γρ.