ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ LIGHT

Κοτοπιτακια light

Υλικά για 12 μερίδες:

Για τη ζύμη

50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

50 γρ. ολικής αλέσεως

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

¼ κούπας νερό

Για τη γέμιση

250 γρ. βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο φιλέτο

1 κεσεδάκι cottage cheese

2 αυγά

2 κ.σ. μουστάρδα τύπου dijon

1 πιπεριά πράσινη (ή κόκκινη) πολύ ψιλοκομμένη

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι και το νερό και δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομματάκια, τις πιπεριές, το cottage, τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε κα ανακατεύουμε. Σε φόρμα για 12ψmuffins στρώνουμε τετράγωνα κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού. Ανοίγουμε με πλάστη το κάθε μπαλάκι, βάζουμε ελάχιστο λάδι και από πάνω τοποθετούμε το επόμενο μπαλάκι και μετά ξανά λάδι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ανοίξουν και τα 5 μπαλάκια το ένα πανω από το άλλο. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ενιαίο φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με τη βοήθεια κουπάτ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε στις 12 θήκες muffin. Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη γέμιση σε κάθε θήκη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά κοτοπιτάκι (1/12 συνταγής)

Ενέργεια: 181 kcal

Υδατάνθρακες: 19.3 γρ.

Πρωτεΐνη: 15.6 γρ.

Λιπαρά: 5.9 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 3.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.8 γρ.