ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Μαύρη σοκολάτα με ρόδι και αμύγδαλα

Υλικά για 8 μερίδες:

200 γρ. μαύρη σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο

½ κούπα αμύγδαλα ανάλατα

1 ρόδι καθαρισμένο

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 170 βαθμούς. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμμάτων. Παίρνουμε τη μισή ποσότητα από το ρόδι και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με τη σοκολάτα. Σε ένα ρυχό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο ρόδι και αμύγδαλα. Βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 194 kcal

Υδατάνθρακες: 15 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.3 γρ.

Λιπαρά: 13.7 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 6.3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.