ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

Μηλοπιτακια

Υλικά για 12 μερίδες:

Για τη ζύμη

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

50 γρ. Βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

5 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τα μηλοπιτάκια

3 μήλα

χυμό από ½ λεμόνι

5 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

1 κ.σ. κανέλα

2 κ.σ. άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι αυτή να γίνει ομοιόμορφη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τα μήλοπιτάκια

Πλένουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το σκληρό κομμάτι και τα κουκούτσια. Με τη βοήθεια ενός μαντολίνου τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια και τα ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ γεμάτο με νερό και το χυμό από το λεμόνι. Τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να λυγίζουν. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα ορθογώνιο φύλλο και με ένα μαχαίρι τη χωρίζουμε σε 12 ίσες λωρίδες. Στρώνουμε τα φετάκια του μήλου στο πάνω μισό της κάθε λωρίδας προσέχοντας να ακουμπάει το ένα λίγο πάνω στο άλλο. Διπλώνουμε το υπόλοιπο μισό της λωρίδα έτσι ώστε να καλύψουμε το μισό μέρος των μήλων. Τυλίγουμε τη διπλωμένη λωρίδα σε ρολάκι, έτσι ώστε να σχματιστεί ένα λουλούδι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε λίγη ζάχαρη με κανέλα και πασπαλίζουμε τα μηλοπιτάκια. Τα τοποθετούμε σε σιλικονένια φορμάκια για muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη και τα καταναλώνουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/12 συνταγής)

Ενέργεια: 181 kcal

Υδατάνθρακες: 31 γρ.

Πρωτεΐνη: 2.4 γρ.

Λιπαρά: 6.7 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.