ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πιπεριες γεμιστες με λουκανικο κοτοπουλου

Υλικά για 4 μερίδες:

14 πράσινες (ή κόκκινες) πιπεριές κέρατο

2 λουκάνικα κοτόπουλου (600 γρ.)

3/4 κούπας σπιτική σάλτσα ντομάτας   http://dietstories.gr/2017/03/κανελονια-μελιτζανασ/

40 γρ. μοτσαρέλα light

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές προσέχοντας να μην ανοίξουν. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τα λουκάνικα μέχρι να γίνουν κιμάς. Γεμίζουμε τις πιπεριές με τον κιμά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε πάνω από τις πιπεριές τη σάλτσα ντομάτας και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο, ρίχνουμε τη μοτσαρέλα και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 333 kcal

Υδατάνθρακες: 9.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 34 γρ.

Λιπαρά: 17.5 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.2 γρ.